Crystal Space
Welcome, Guest. Please login or register.
October 21, 2014, 03:25:47 am

Login with username, password and session length
Search:     Advanced search
9010 Posts in 2044 Topics by 8766 Members
Latest Member: Msturnocarl03
* Home Help Search Login Register
+  Crystal Space
|-+  Crystal Space Development
| |-+  Support
| | |-+  V-Sync in Crystal Space
« previous next »
Pages: [1] Print
Author Topic: V-Sync in Crystal Space  (Read 3681 times)
Escorter
Jr. Member
**
Posts: 94


View Profile Email
« on: September 10, 2006, 04:01:13 pm »

Hi!

How can I enable V-Sync in CS? In my nVidia settings, V-Sync is application controlled.
Logged
jorrit
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 1706


View Profile
« Reply #1 on: September 10, 2006, 06:15:50 pm »

Hi!

How can I enable V-Sync in CS? In my nVidia settings, V-Sync is application controlled.

Hmm, I'm not sure you can enable this in CS. Isn't it easier to just enable V-Sync in the nvidia settings?

Greetings,
Logged
Escorter
Jr. Member
**
Posts: 94


View Profile Email
« Reply #2 on: September 10, 2006, 06:51:15 pm »

Hi Jorrit!

Thanks for your reply.

I don't want to enable V-Sync in the nVidia settings, because CS is the only 3D app which needs that. I'm using a lots of 3D apps and games (both OpenGL and D3D), and all of the apps are running smoothly.

Do you planned to implement V-Sync in a future release of CS?
« Last Edit: September 10, 2006, 07:00:55 pm by Escorter » Logged
jorrit
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 1706


View Profile
« Reply #3 on: September 11, 2006, 05:10:33 am »

Hmm why does CS need that? I don't have it enabled either and everything looks fine to me.

Greetings,
Logged
Escorter
Jr. Member
**
Posts: 94


View Profile Email
« Reply #4 on: September 11, 2006, 09:31:59 am »

Because the rendering looks distorted during the camera movement (especially the horizontal turning). The movement is smooth, but some parts of the screen refreshed later than the others. Today, I enabled the V-Sync in the nVidia control center, but it has no effect on CS.
Logged
res
Develazyoper
CS Developer
Full Member
*****
Posts: 206


View Profile Email
« Reply #5 on: September 14, 2006, 09:05:59 pm »

There's the configuration option Video.VSync. AFAIK works only on Win32 tho.
Logged
darek
Guest


Email
« Reply #6 on: September 14, 2006, 09:40:00 pm »

What about Video.X.Sync ?
Logged
res
Develazyoper
CS Developer
Full Member
*****
Posts: 206


View Profile Email
« Reply #7 on: September 14, 2006, 09:45:27 pm »

"Set X communication to be synchronous; debugging aid for X issues." - nothing to do with vertical refresh synchronization.
Logged
Escorter
Jr. Member
**
Posts: 94


View Profile Email
« Reply #8 on: September 17, 2006, 10:38:46 am »

There's the configuration option Video.VSync. AFAIK works only on Win32 tho.

Thank you!
Logged
Pages: [1] Print 
« previous next »
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.2 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 7.634 seconds with 16 queries.