Crystal Space
Welcome, Guest. Please login or register.
November 26, 2014, 11:28:01 am

Login with username, password and session length
Search:     Advanced search
9026 Posts in 2046 Topics by 9135 Members
Latest Member: Nataliwalska
* Home Help Search Login Register
+  Crystal Space
|-+  Crystal Space Development
| |-+  Game Content Creation
| | |-+  VFS, needing help
« previous next »
Pages: [1] Print
Author Topic: VFS, needing help  (Read 4935 times)
Tuxkhan
Newbie
*
Posts: 4


View Profile Email
« on: July 12, 2007, 06:48:28 pm »

Hi there, I'm just new to CS. I've been reading the manual, but sometimes it gets confusing.
Well, I just wanted to know how to mount a file in the VFS, for instance, an export .zip file of a scene in blender, using blender2crystal. And how can I start the application with CS, my world.zip, the VFS and Ubuntu (feisty 7.04).

Thanks for help to everyone,
Tuxkhan
« Last Edit: July 12, 2007, 06:51:40 pm by Tuxkhan » Logged
Panch
Jr. Member
**
Posts: 80


View Profile Email
« Reply #1 on: July 12, 2007, 08:31:04 pm »

Hiya,

Normal practice is to move your exported .zip file into your CS\Data folder and then add a line like this to your VFS.cfg:

VFS.Mount.lev/world   = $@data$/world$/ attaches a CS\Data\world folder as '/lev/world' on the VFS or
VFS.Mount.lev/world   = $@data$/world.zip attaches the zip file as the same.

Then you can test your level by going to the CS main directory on your command line and typing walktest world -relight. Providing you've built the CS suite.

Logged
Tuxkhan
Newbie
*
Posts: 4


View Profile Email
« Reply #2 on: July 13, 2007, 03:31:35 am »

Hi there Panch!
Now this works great. Thank you for the help.

Tuxkhan
Logged
Panch
Jr. Member
**
Posts: 80


View Profile Email
« Reply #3 on: July 15, 2007, 05:21:51 am »

Awesome! Glad to help Smiley

*Oh and the -relight is only necessary on the first run of any given level. The engine should light and cache the lightmaps after the first run, if the level is loaded from an extracted folder!
« Last Edit: July 15, 2007, 05:27:45 am by Panch » Logged
genjix
Jr. Member
**
Posts: 53


View Profile
« Reply #4 on: October 07, 2007, 03:56:30 pm »

Hi!

-relight is old. You should use lighter2 now. But if you are using blender2crystal, just click [ ] lighter2 and then click Run... Everything should work!
Logged
jorrit
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 1706


View Profile
« Reply #5 on: October 07, 2007, 04:19:02 pm »

Hi!

-relight is old. You should use lighter2 now. But if you are using blender2crystal, just click [ ] lighter2 and then click Run... Everything should work!

Well, -relight is still needed if you use thing or static lighting with bruteblock terrain plugin. Lighter2 only supports genmesh for now and will never support thing.

Greetings,
Logged
Pages: [1] Print 
« previous next »
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.2 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 3.205 seconds with 15 queries.