Crystal Space
Welcome, Guest. Please login or register.
December 21, 2014, 12:38:52 pm

Login with username, password and session length
Search:     Advanced search
9032 Posts in 2046 Topics by 9297 Members
Latest Member: Adrihjapa
* Home Help Search Login Register
+  Crystal Space
|-+  Crystal Space Development
| |-+  Support
| | |-+  2 problems one with sound, one with waterdemo
« previous next »
Pages: [1] Print
Author Topic: 2 problems one with sound, one with waterdemo  (Read 3880 times)
Anonymous
Guest
« on: June 27, 2005, 11:12:27 pm »

when I run any of the demos that have sound, I get this...

crystalspace.maploader: Could not get sound loader
crystalspace.maploader: Could not get sound driver
crystalspace.maploader: Could not get model converter
crystalspace.maploader: Could not get model crossbuilder


Also, waterdemo crashes immediately upon running...

crystalspace.vfscachemgr.createfile: could not create "lm_precalc_info" in VFS dir /cache.

I'm running MSYS/MingW on WindowsXP.  I'm using the built-in sound which is whatever nForce3 motherboards use.
Logged
deckerego
Full Member
***
Posts: 149


View Profile WWW
« Reply #1 on: June 28, 2005, 04:02:36 pm »

Do you have the CRYSTAL environment variable set?
Logged
Anonymous
Guest
« Reply #2 on: June 28, 2005, 04:36:27 pm »

Nope, didn't see anything in the installation instructions about it.  What does it need to point to?
Logged
Grosserfrosch
Guest
« Reply #3 on: June 28, 2005, 04:51:08 pm »

I set the variable to my /c/cs/ directory.  I'll see if that works.
Logged
Grosserfrosch
Guest
« Reply #4 on: June 28, 2005, 04:54:05 pm »

waterdemo still crashes occassionally,

Still get this when running anything with sound...

crystalspace.maploader: Could not get sound loader
crystalspace.maploader: Could not get sound driver
crystalspace.maploader: Could not get model converter
crystalspace.maploader: Could not get model crossbuilder
Logged
deckerego
Full Member
***
Posts: 149


View Profile WWW
« Reply #5 on: June 29, 2005, 04:45:31 pm »

The CRYSTAL environment variable should be in the instructions somewhere... it is just an environment variable that's set to be the absolute pathname to your Crystal Space installation.

We probably need to create a sticky for that topic Wink

The errors you're getting means that it can't load the given plugins. So they were either a) not compiled or b) not found. If your environment variables aren't set, then (b) would be your problem. If you have problems while compiling or running the configure script, (a) would be the cause.
Logged
Pages: [1] Print 
« previous next »
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.2 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 2.198 seconds with 14 queries.