Crystal Space
Welcome, Guest. Please login or register.
July 24, 2014, 01:00:50 am

Login with username, password and session length
Search:     Advanced search
9005 Posts in 2043 Topics by 8220 Members
Latest Member: Igymatta
* Home Help Search Login Register
+  Crystal Space
|-+  Crystal Space Development
| |-+  Support
| | |-+  walktest hangs, screen goes white
« previous next »
Pages: [1] Print
Author Topic: walktest hangs, screen goes white  (Read 2420 times)
Robgfx
Newbie
*
Posts: 1


View Profile Email
« on: September 19, 2008, 07:15:58 pm »

So that's it really... I just compiled CrystalSpace and am trying to get started (a complete noob with CS here) and the window says:
Code:
$ ./walktest.exe -verbose=-scf
VFS_NOTIFY: loaded configuration file: c:\Program Files (x86)\CS\crystalspace-sr
c-1.2.1\vfs.cfg
DEBUG: Sound System Software Renderer Initializing...

crystalspace.system:
  World saving enabled.
  Crystal Space version 1.2.1 [Win32-x86-GCC] (Tue 22-Apr-2008).
  Created by Jorrit Tyberghein and others...

crystalspace.graphics3d.opengl:
  Texture LOD bias -0.3
void csDetectDriver::ScanForDriver(): found DLL 'nvogl32.dll'

crystalspace.canvas.openglwin:
  GL driver: nvogl32.dll 6.14.11.6926

crystalspace.canvas.openglcommon.driverdb:
  Applied: NVidia: RECT texture extension apparently broken

crystalspace.canvas.openglcommon:
  OpenGL renderer: Quadro FX 1700/PCI/SSE2 (vendor: NVIDIA Corporation)
  version 2.1.2
  Using windowed mode at resolution 640x480.
  Pixel format: Color: 32 Alpha: 8 Depth: 24 Stencil: 8 AccumColor: 64
  AccumAlpha: 16 MultiSamples: 0

crystalspace.canvas.opengl.extmgr:
  GL Extension 'GL_ARB_multitexture' found and used.
  GL Extension 'GL_ARB_texture_env_combine' found and used.
  GL Extension 'GL_ARB_multisample' found and used.

crystalspace.canvas.openglcommon:
  Multisample: disabled

crystalspace.canvas.opengl.extmgr:
  GL Extension 'GL_ARB_fragment_program' found and used.

crystalspace.canvas.openglcommon.fontcache:
  Text drawing method: Multitexturing

crystalspace.canvas.opengl.extmgr:
  WGL Extension 'WGL_ARB_extensions_string' found and used.
  WGL Extension 'WGL_EXT_swap_control' found and used.

crystalspace.canvas.openglwin:
  VSync is disabled.

crystalspace.canvas.opengl.extmgr:
  GL Extension 'GL_version_1_2' found and used.
  GL Extension 'GL_ARB_texture_cube_map' found and used.
  GL Extension 'GL_EXT_texture3D' found and used.
  GL Extension 'GL_ARB_vertex_buffer_object' found and used.
  GL Extension 'GL_SGIS_generate_mipmap' found and used.
  GL Extension 'GL_EXT_texture_filter_anisotropic' found and used.
  GL Extension 'GL_EXT_texture_lod_bias' found and used.
  GL Extension 'GL_ARB_point_parameters' found and used.
  GL Extension 'GL_ARB_point_sprite' found, but not used.
  GL Extension 'GL_EXT_framebuffer_object' found and used.
  GL Extension 'GL_ARB_texture_non_power_of_two' found and used.
  GL Extension 'GL_ARB_vertex_program' found and used.
  GL Extension 'GL_EXT_secondary_color' found and used.

crystalspace.graphics3d.opengl:
  Maximum texture size is 8192x8192
  Using VBO with 64 MB of VBO memory
  Stencil clipping is used for objects >= 50 triangles.
  Clearing Z buffer when stencil clear is needed enabled

crystalspace.graphics3d.shadermgr:
  Loaded compiler plugin crystalspace.graphics3d.shadercompiler.xmlshader,
  compiler: XMLShader

crystalspace.canvas.opengl.extmgr:
  GL Extension 'GL_ARB_texture_compression' found and used.
  GL Extension 'GL_EXT_texture_compression_s3tc' found and used.
  GL Extension 'GL_EXT_abgr' found and used.

crystalspace.graphics3d.opengl:
  Render-to-texture backend: EXT_framebuffer_object
  Delayed buffer swapping: disabled
  AFP DrawPixmap() workaround: disabled
  "Forceful" fixed function enable: no

crystalspace.graphics3d.shadercompiler.xmlshader:
  Shader std_lighting_fixed: 8 variations, 1 ms
  Shader std_lighting: 48 variations, 21 ms
  Shader std_lighting_portal: unvarying, 0 ms

crystalspace.system:
  Loading map 'castle'.

crystalspace.graphics3d.shadercompiler.xmlshader:
  Shader std_lighting_fixed: 8 variations, 2 ms
  Shader std_lighting: 48 variations, 16 ms
  Shader std_lighting_portal: unvarying, 0 ms
  Shader light: unvarying, 3 ms
  Shader light_bumpmap: unvarying, 14 ms
  Shader light_spec_bumpmap: 2 variations, 19 ms
  Shader parallaxAtt: 2 variations, 25 ms
  Shader ambient: 9 variations, 0 ms
  Shader std_lighting: 48 variations, 11 ms

System:
- Version of CS: 1.2.1
- Version of winlibs package (if on windows): 1.2.002
- Operating system: Windows XP x64 (using cygwin)
- Compiler: gcc 3.4.4 (but maybe this is the 32-bit compiler?  I'm usually a java developer)
- Video card: NVidia Quadro FX 1700
- Driver: 6.14.11.6926 (12/13/2007)

I thought maybe it was still computing lighting stuff, so I let it continue.  It sat there for a few hours and did nothing.
One interesting thing is that I'm actually on a 64-bit machine, but CS is installed in c:\Program Files (x86)\CS and the nvidia driver it wants to get is the 32 bit one (I presume) nvogl32.dll.

So, any thoughts?
« Last Edit: September 19, 2008, 07:23:14 pm by Robgfx » Logged
David
Newbie
*
Posts: 1


View Profile Email
« Reply #1 on: October 09, 2008, 10:00:19 pm »

I'm having the same problem on a 64 bit Ubuntu 8.04 install using a recent version of 1.9.  I thought that maybe it was to do with a missing package but I really can't see what else there can be to install.  The thread opener says he's also using a 64 bit machine.  Could this be an issue?
Logged
Penwriter
Newbie
*
Posts: 9


View Profile Email
« Reply #2 on: October 27, 2008, 06:03:45 pm »

I have the same problem on macosx 10.4, ppc when I tried to use the 1.9 version. It seems to work fine in the 1.2.1 version, though.
Logged
Hannofcart
Newbie
*
Posts: 14


View Profile Email
« Reply #3 on: February 10, 2009, 12:27:05 am »

Ok...I've had the same problem and the possible reason for this is that there was a change in the version of Cg (i.e. you upgraded Cg packages) without reconfiguring and jamming CS again.

A quick look at your config.log will show you some tell tale signs to that effect.

So just configure and jam again and that oughta fix the problem.

Another possibility is that you have more than one version of Cg libs and devel packages installed. Remove the older ones and configure-jam again.

Atleast, thats what worked for me.
Logged
Pages: [1] Print 
« previous next »
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.2 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 9.432 seconds with 16 queries.