Crystal Space
Welcome, Guest. Please login or register.
October 22, 2014, 07:56:29 am

Login with username, password and session length
Search:     Advanced search
9010 Posts in 2044 Topics by 8784 Members
Latest Member: Beaburleson
* Home Help Search Login Register
+  Crystal Space
|-+  Crystal Space Development
| |-+  Support
| | |-+  walktest build errors
« previous next »
Pages: [1] Print
Author Topic: walktest build errors  (Read 1570 times)
Dutch
Newbie
*
Posts: 32


View Profile Email
« on: January 10, 2010, 10:54:23 pm »

My system:
AMD Phenom 8550 triple core processor running at 2.2 GHz
4Gb memory
Vista Home Premium 32 bit with SP2
Visual Studio Express 2008
DirectX9.0c

I have succesfuly run wkstypical and am now trying to run walktest.   I have set up a new project and imported the .h and .cpp files from the walktest folder.   When I try to build the program I get error messages; the log file is attached.   What am I missing?

* Buildlog.txt (6.87 KB - downloaded 145 times.)
Logged
Dutch
Newbie
*
Posts: 32


View Profile Email
« Reply #1 on: January 11, 2010, 10:38:35 pm »

OK!   I've now discovered that I have to add CS_BUILD_SHARED_LIBS to the preprocessor definitions.   I've done that and walktest now compiles.   But, when I run it, I get an error message "This application has failed to start because crystalspace-1.4-vc9_d.dll was not found.   Re-installing the application may fix the problem".   crystalspace-1.4-vc9_d.dll is located in two place; in my CS folder and in the out\debu9\bin folder.   So, where is walktest trying to find this file?
Logged
res
Develazyoper
CS Developer
Full Member
*****
Posts: 206


View Profile Email
« Reply #2 on: January 12, 2010, 12:00:52 pm »

Probably Windows tries to find that DLL in whatever the working directory is; it may actually be anything... however, you can set it:
In in the project properties you find a section "Debugging". There you have a setting "Working Directory". Set it to the CS directory. That way the current directory when the app starts will be the CS dir and Windows should find the DLL.
Logged
Dutch
Newbie
*
Posts: 32


View Profile Email
« Reply #3 on: January 12, 2010, 08:54:34 pm »

Thanks, Res.   I've done as you suggest and now get a different set of errors!

i)   The command window tells me that the plugin crystalspace.kernel.vfs could not be loaded  (I  can't find this in any of my folders)

ii)    Failed to initialize config!   I've double checked the CRYSTAL environment setting, which is correct.

What's wrong now?
Logged
Dutch
Newbie
*
Posts: 32


View Profile Email
« Reply #4 on: January 14, 2010, 09:54:09 pm »

OK its working now!   I think all I had to do was reboot the PC.

Its fun being a beginner!
Logged
Pages: [1] Print 
« previous next »
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.2 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 3.152 seconds with 15 queries.