Crystal Space
Welcome, Guest. Please login or register.
July 22, 2014, 12:36:31 pm

Login with username, password and session length
Search:     Advanced search
9005 Posts in 2043 Topics by 8209 Members
Latest Member: Rhenchao
* Home Help Search Login Register
+  Crystal Space
|-+  Crystal Space Development
| |-+  Support
| | |-+  Need Help with building CS in Cygwin or MingW
« previous next »
Pages: [1] Print
Author Topic: Need Help with building CS in Cygwin or MingW  (Read 3348 times)
Zuero
Newbie
*
Posts: 19


View Profile Email
« on: April 10, 2008, 08:08:26 pm »

Ok for some reason when I follow the tutorial on how to build Crystal Space with MingW or Cygwin somethings in the tutorial don't work for example:

When I put ./configure it says that is it not a directory, and if I put make -k all with it it says it is not a command. It seems that whatever the tutorial is telling me to put in the prompts don't work. I already put in the directory for Crystal Space and it worked, it said it was a directory but after that I don't know what to do.

Can someone please help me so I can start using Crystal Space?
Logged
Shadox
Newbie
*
Posts: 6


View Profile Email
« Reply #1 on: April 10, 2008, 11:09:06 pm »

did u type "cd ./configure" or just "./configure"? undecided

(Im just trying to help)
Logged
Zuero
Newbie
*
Posts: 19


View Profile Email
« Reply #2 on: April 12, 2008, 11:15:08 pm »

I just put ./configure
Logged
Zuero
Newbie
*
Posts: 19


View Profile Email
« Reply #3 on: April 13, 2008, 02:48:32 pm »

Ok now I got this problem. It either says there's no acceptable C Compiler found in $PATH
or says there is no such directory for jamfile. Can someone please, please help me with this?
Logged
Vincent
Full Member
***
Posts: 191


View Profile WWW
« Reply #4 on: April 13, 2008, 10:56:41 pm »

One advice: avoid Cygwin for CS if you can, MinGW+MSYS should be good enough, and is better tested & supported.
If you follow those instructions to the letter, you should be fine: http://www.crystalspace3d.org/docs/online/manual/MinGW.html
Logged
Zuero
Newbie
*
Posts: 19


View Profile Email
« Reply #5 on: April 14, 2008, 01:23:49 am »

Well that's the tutorial I have been following for MSYS. But for some reason there's always an error.
Logged
Vincent
Full Member
***
Posts: 191


View Profile WWW
« Reply #6 on: April 14, 2008, 10:00:27 pm »

You're saying nothing about the CS & cswin32libs version you installed, nor if you used SVN to retrieve CS, or downloaded an archive (either SVN snapshot  or 1.2/stable).
That kind of information may help.
Also, could you copy/paste your commands and their result ?

Please make sure you follow the correct order of installation for the different components (MinGW/MSYS, cswin32libs, etc.).
In other words, double check you correctly followed the instuctions from the manual.
Logged
Pages: [1] Print 
« previous next »
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.2 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 6.207 seconds with 16 queries.