Home - Forums - Documentation - Gallery - Bugs

Feature Spotlight:
Decals

Decal shadow and target effect
Decal shadow and target effect


Featured Project:
Jammer T

Jammer T- The Gardener
Jammer T- The Gardener


More media...

runescape

hier gaat het over .::runescape::.

het is de leukste populeerste en online game van de wereld het is online met mensen uit brazil zelfs en argentin nederlan engeland zweden enze....

clan

clan betekent een groep mensen die naar de wildi gaan samen. ik heb er een kijk maar op www.freewebs.com/the-golden-man perfect weet je!

met groeten r n zeg mijn naam niet maar ik zit op joost van den vondel!

jagex

jagex is een groep die MMORPG spellen maken. die natuurlijk multiplayer zijn..! niet alleen runescape maar ook moparscape!!! ((runescape is gemaakt door mohamed ali nee hoor het is zezima!!

Jagex Ga naar: navigatie, zoek Jagex Limited, beter bekend als Jagex Software is een bedrijf dat door Andrew Gower, zijn oudere broer Paul Gower en Constant Tedder is opgestart in 1997.

1.moparscape::roshn:: 2 RuneScape ::roshn:: 2.1 DeviousMud 2.1.1 Runescape Classic 3 Jagex Team


Geschiedenis Jagex werd gestart als een klein bedrijf in Cambridge. Het bedrijfje maakte kleine spelletjes, zoals onderandere Vertigo en Meltdown. Andrew Gower, het hoofd van Jagex, wilde het iets groter aanpakken. Hij besloot om met Jagex een groter, en beter spel te maken, namelijk DeviousMud, wat op de dag van vandaag uitgegroeid is tot het bekende MMORPGspel "Runescape". Andrew Gower wist precies waar hij naartoe wilde, maar had een halfjaar de tijd genomen voor, enkel en alleen, het verhaal, concept en kenmerken van het spel te noteren.

In de tussentijd kreeg het bedrijf heeft ook een afdeling in Londen.


RuneScape

DeviousMud

Onder leiding van Andrew Gower begon Jagex in 1998 met het ontwerpen van DeviousMud. Andrew wilde een MMORPGspel realiseren dat wereldwijd bekend zou worden, en Jagex tot een bekend bedrijf zou maken. DeviousMud bestond uit zéér eenvoudige graphics, ook wel sprites genoemd. Het spel was enkele maanden al klaar, en werd na vele aanpassingen voor één week op internet gezet als testversie. In totaal werd het spelletje gespeeld door een kleine honderd mensen. Andrew Gower was niet tevreden over het resultaat omdat het DeviousMud moeilijk te besturen was, maar hij wist dat het spel een zeer goed concept had, en daarmee besloot hij door te gaan. Na acht dagen werd DeviousMud van het internet gehaald. In totaal werd het gespeeld door 97 mensen, waarvan 68 mensen het spel serieus speelden. Andrew Gower begon onmiddelijk te werken met Jagex aan een mooiere, betere en grotere versie van DeviousMud...

Runescape Classic

Oorspronkelijk was de officiële naam "Runescape", maar omdat er inmiddels een nieuwere versie van Runescape uit is, wordt het "Runescape Classic" genoemd. RuneScape Classic is de opvolger van DeviousMud. Jagex was in 1999 klaar met het maken van Runescape Classic. Nog geen week nadat het spel klaar was, stond het al op internet. Runescape Classic werd door zéér veel mensen gespeeld. Na vier maanden speelden er meer dan een miljoen mensen op Runescape Classic. Een vijftal maanden later werd het aantal spelers verdubbeld tot bijna 2,5 miljoen spelers. RuneScape Classic was een zéér groot succes. Ondanks de vele spelers en het grote succes waren er toch een paar grote fouten, en zéér veel bugs in het spel gevonden.Jagex Team Het Jagex Team bestaat nu uit meer dan 300 werknemers. Ze houden RuneScape draaiende. Sommigen zorgen voor de graphics, andere weer voor customer support. Het Jagex Team blijft groeien.

| Article | Discussion | View source | History |